| 

 
Kristen MC-klubb på Sotra

Besøk på ungdomsklubb Refuel Riders

Ni motorsykler kjørte samlet nordover på Sotra. Først gjennom en regnbyge før sola skar igjennom og gav oss en flott turopplevelse videre utover Øygarden på tørre veier. Reisemålet denne gang var en ungdomsklubb langt ute på Sotra. I vår har det gått inflasjon i å besøke ungdomsklubber i Bergensområdet. Vi synes det er spennende og viktig å møte ungdommer, særlig når vi opplever at MC-miljøet generelt blir mer og mer forgubbet. Vi ønsker å være ungdommelige, men alderen begynner å motarbeide oss. Og hvordan skal vi holde miljøet vårt ungt når vi ikke klarer å rekruttere ungdommer?

Besøk på ungdomsklubb
Steffen i prat med ungdommene i Refuel Riders.
Besøk på ungdomsklubb
Et gemyttelig møte mellom to ledere.

Da er det gøy å møte mennesker som gir oss håp. Ungdomsklubben Refuel på Rong i Øygarden var en ungdomsklubb vi hadde drømt om, men vi ikke trodde fantes.

Det er alltid gøy å bli spurt om å komme å besøke kristne ungdomsmiljø. Noen av oss har selv opplevd å ha fått besøk av Holy Riders når vi selv engang var en del av et ungdomsmiljø. Dette ga oss et håp om at kristne miljøer ikke bare driver med "jentegreier". Derfor er det bra å få være med å bringe dette videre.

Det som virkelig ga oss inspirasjon og håp denne gang var to ting:

De samler fantastisk mange ungdommer. Ungdomsklubben er det store "in-stedet" i bygden, med tydelig forkynnelse, eget lovsangsband og kafe med hjemmelaget pizza og smoothie.

Det andre var at de har sin egen MC-klubb. 10-15 ungdommer fra 18 år og nedover(!) Vi er i annerledesland. Ungdommene samles annenhver fredag på ungdomsklubben og har egne mekkekvelder enkelte lørdager. Her var det alt fra pocketbike, scootere, mopeder, en 50-kubikks chopper og lett motorsykkel.

Vi er fantastisk takknemlige for å ha med Steffen i avdelinga vår. Han er vårt ungdommelige alibi på 23 år, og trekker ned snittalderen i avdelingen betydelig selv om han er aleine på sin alder. I møte med Refuel Riders ble han plutselig voksen, og et flott bindeledd mellom oss rundt 50 og ungdommene i Refuel.

Og vi som sliter med ung rekruttering av ungdommer i byen? Kanskje er det håp likevel. Sangen "Gøy på landet, gøy på landet, sånt no' ha'kke vi i by'n" ble atter en gang en sannhet.

Vi gleder oss til å møte dem igjen. Neste gang skal de få holde andakt hos oss!

Her er en artikkel fra lokalavisa Vestnytt. Det ligger også en film ute på Youtube som du kan se her.

Besøk på ungdomsklubb Besøk på ungdomsklubb
Publisert 16.05.2015 12:37 av John Gunnar Kogstad
Sist endret 29.05.2015 13:55