Fjeskok i Nordhordland

Holy Riders Nordhordland har nå i flere år invitert til såkalt «fjeskok» på klubbhuset sitt i Sandvikje. Fjeskok? Jepp, på Vestlandet koker man fjesene til sauen, inviterer venner og kjente til festmåltid, for så å skryte av hva man har spist av fjeset i etterkant. Merkelig skikk? Javel, men det stammer nok fra de gang vi var en fattig nasjon, og følgelig skulle ingenting kastes.

Det er visstnok Helge som har dratt igang dette på klubbhuset, av den enkle grunn at han ikke får lov til å spise dette hjemme! Sef god nok grunn, det.

Fullt hus, og påmelding med venteliste er ihvertfall resultatet av denne satsingen. Kjekt er det uansett. Og for de som ikke spiser hverken tannkjøtt, tunge eller øye, så er det muligheter for å spise vanligere kroppsdeler av samme sau, det vil si standard pinnekjøtt.

Med eget husband snekret sammen for anledningen, ble det skikkelig julestemning. Egenprodusert alternativ tekst på «Nå har vi vaska golvet» skapte god allsang og innlevelse. Nok til å se med skråblikk på vår egen furting over vinterlagret doning.

Helges deklamasjon av eget dikt tilegnet maten vi spiste, satt alt i rett sammenheng. Godt veid opp igjen av en andakt.

Takk for et flott arrangement, godt felleskap og et rikholdig program.

Translate »